Palliative Care Setting the Stage – Kauai

Palliative Care Setting the Stage

Saturday, May 4, 2013
8:00a.m. – 5:30p.m.
Kaua`i Marriott Resort
Lihu`e, Hawai`i

A full day educational conference on palliative medicine scheduled at the Kauai Marriott.
Registration begins at 7:30a.m. and presentations will be from 8:00a.m. -5:30p.m..
Continental breakfast and buffet lunch will be included in the cost of $45 per Doctor and $35 for Nurses, Medical Social Workers, and Medical Chaplains.
The Kauai Marriott has a shuttle  available from the Lihue airport to the conference venue 1 mile away.
For early registration call 808-245-7277.  Visa or Mastercard accepted or mail check payable to Kauai Hospice, 4457 Pahee St., Lihue, Hawaii, 96766.  Please feel free to forward this email to other healthcare providers.
Agenda
7:30a.m. – 8:00a.m. Registration & Continental Breakfast
8:00a.m. – 9:00a.m. “Difficult Discussions” (1 hr)
Nancy Long, M.D., Medical Director, Hospice Maui
9:00a.m. – 10:00a.m.“Pain Management in Palliative Care” (1 hr.)
Daniel Fischberg M.D., PhD Chief, Division of Palliative Medicine, John A. Burns School of Medicine
10:00a.m. – 10:15a.m. BREAK
10:15a.m.- 11:15a.m. “The Medicare Hospice Benefit- Past, Present and Future” (1 hr) Kenneth L. Zeri, R.N., M.S., President and Chief Professional Officer, Hospice Hawai`i
11:15a.m.- 12:15p.m. “Responding to Requests for Physician Assisted Suicide” (1 hr)
Daniel Fischberg M.D., PhD Chief, Division of Palliative Medicine, John A. Burns School of Medicine
12:15p.m. – 1:00p.m.LUNCH BREAK
1:00p.m. – 2:00p.m. “Managing Psychiatric Symptoms in Palliative Care” (1 hr)
Sherry Saito, M.D., Palliative Care, Straub Hospital
2:00p.m. – 3:00p.m. “Non-pain Symptoms, and the Management of Impending Death” (1 hr) Jeffrey Wong M.D., Palliative Care, Kapi`olani Medical Center
3:00p.m. – 3:15p.m. BREAK
3:15p.m. – 4:15p.m. “Supportive Care Research” (1 hr.)
Rae Seitz M.D., Medical Director, HMSA
4:15p.m. – 5:15p.m. “Drug-Free Bereavement” (1 hr.)
Rev. Caroline Miura, B.C.C., Spiritual Care Coordinator, Kaua`i Hospice
Jointly Sponsored By:
Kaua`i Hospice, Inc.
Kaua`i Community College Health Education Division
American Cancer Society Kauai Field Office
Hospice Education Institute
HMSA Foundation